Södra Teatern

Medverkande

Berättaren
Nils Bergstrand

Nils avslutade 2011 en Post Graduate Diploma i Musical Theatre vid Royal Academy of Music i London. Han har tidigare studerat vid bl a Kungliga Musikhögskolan. Nils har i London medverkat som The Hawker i Tommy, Harry i Company och i BBC’s produktion Marathon Tales i samband med olympiaden samt framträtt för Stephen Sondheim himself. I Sverige har Nils har varit i ledande roller i en rad uppsättningar, konserter och kabaréer och har medverkat i över 20 operaproduktioner. Nils har även agerat i tv-drama för SVT samt presenterats som solist i samma kanal.

John Wilkes Booth (1838–1865) mördade president Abraham Lincoln
Petter Isaksson

Petter Isaksson har medverkat i föreställningarna Spelman på taket, Stockholmsblod och Stormen på Stockholms Stadsteater. turnerat Europa runt med musikalen RENT. På Maximteatern spelade han Petrus i Jesus Christ Superstar. Han har spelat Mattis i Ronja Rövardotter på Astrid Lindgrens Värld. 2011 sjöng han in singeln Heaven can wait för bandet Star Pilots. Nu senast stod han för regin samt rollen som Judas i Jesus Christ Superstar i Kungsholms kyrka.

Charles Guiteau (1841–1882) mördade president James Garfield
Joakim Jennefors

Sedan 1986 har man kunnat se Joakim på Stockholms privatteatrar i ledande roller i musikaler som West Side Story, Buddy Holly, Les Miserables, Kristina från Duvemåla, Chess, Jekyll & Hyde, My fair lady, med flera.

Leon Czolgosz (1873–1901) mördade president William McKinley
Felix Engström

Felix är skådespelare och utbildad vid Stockholms Scenskola. Felix har arbetat på bl. a Stockholms och Uppsala Stadsteatrar, Teater Galeasen och Riksteatern. På film har vi kunnat se honom bl. a i: Annika Bengtzon, Wallander, Beck och Vinterviken. På TV har Felix medverkat bl. a i Winter, Svensson Svensson, Aspiranterna, Rederiet, Jakten på en mördare och Höök.

Giuseppe Zangara (1900–1933) försökte mörda den tillträdande presidenten Franklin D Roosevelt
Ole A Bolstad Bang

Ole är utbildad på Balettakademien i Göteborgs musikallinje och tog sin examen våren 2010. Han har medverkat i ett flertal uppsättningar på Wermland Opera såsom West Side Story, Spring Awakening och nu senast som sonen Gabriel i Next To Normal.

Lee Harvey Oswald (1939–1963) mördade president John F Kennedy
Nils Bergstrand

Se Berättaren.

Samuel Byck (1930–1974) försökte mörda president Richard Nixon
Michael Jansson

Michael har sedan han gick ut från Balettakademien i Göteborg 1998 medverkat i ett stort antal föreställningar på landets teaterscener som bl.a. Göteborgsoperan, Malmö Opera & Musikteater, Cirkus och Oscars. Under hösten kunde man se honom i Jesus Christ Superstar på Göta Lejon. Till våren spelar Michael i West Side Story på Stockholms Stadsteater.

Lynette (”Squeaky”) Fromme (1948–) försökte mörda president Gerald Ford
Karin Mårtenson

Karin är utbildad på Balettakademien samt på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg där hon tog sin examen våren 2011. Hon har bl.a medverkat i musikalerna Sunset Boulevard och West Side Story på Göteborgsoperan, samt i musikteatern Rebellas Skatt på Teater Aftonstjärnan i Göteborg där hon gjorde rollen som papegojan Tycka Mycke. Hösten 2012 medverkade hon i Dantes Skattjakt, en barnföreställning på Teater Accent i Stockholm.

Sara Jane Moore (1930–) försökte mörda president Gerald Ford
My Blomqvist Olsberg

My gjorde 1998 sin första huvudroll i Stepping Out på Haugesundteatern, Norge. My har därefter agerat i Pippi – ett äventyr på is, Omaka par, Les Miserables, Nils Karlsson Pyssling, När Findus var liten och försvann, Hemvärnets glada dagar, The Wedding Singer, Jekyll and Hyde och My Fair Lady. Hon har regisserat Ronja Rövardotter. My är även ansiktet och skaparen bakom barnfiguren Snårpan och har släppt flertalet barnböcker, cd-skivor och gjort föreställningar med figuren. Hon skapar också hela barnkollektionen för Kreativ Insikt.

John Hinckley (1955–) försökte mörda president Ronald Reagan
Sonny Enell

Sonny är utbildad vid Balettakademiens yrkesutbildning för musikalartister i Göteborg och har sedan sin examen förra året medverkat i musikaler som Les Misérables på Malmö Opera och Chess på Aarhus Teater i Danmark. På barnteaterscenen har han bl.a. varit med i Pippi Långstrump, Madicken på Junibacken och nu senast som Plåtmannen i Trollkarlen från Oz. Under hösten har han spelat en av huvudrollerna, Eddie, i Blodsbröder på teater Storan i Falkenberg

Emma Goldman anarkistisk agitator och feminist vid sekelskiftet
My Blomqvist Olsberg

Se Sarah Jane Moore.

Försäljaren
Mattias Söderhielm

Mattias har haft roller som Simeon i Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat och Petrus i Jesus Christ Superstar.

President Gerald Ford
Johan Montén

Billy / Pojken
Gunnar Söderhielm

Gunnar är elev vid Kalle Flygare Teaterskola. Assassins är Gunnars musikaldebut.

Musik & sångtexter Stephen Sondheim
Manus John Weidman
Idé Charles Gilbert, Jr.
Regi Staffan Aspegren
Dirigent Hanna Sandman
Scenografi och kostym Bente Rolandsdotter
Rörelseregi Terence Etheridge
Sångcoach Monica Einarson
Mask Angelica Ekeberg
Svensk översättning Ulricha Johnson
Ljusdesign Niklas Elfvengren
Ljuddesign Oskar Johansson

Slagverk Kalle Källman
Kontrabas Johan Lindbom
Gitarr / banjo Adam Johansson
Altsax / flöjt / piccolo / klarinett Ari Haraldsson
Trumpet / flygelhorn Martin Conradsson

Fotografi Sarah Amandusson och Johan Mellin
Program Örjan Blix
Grafisk design Johan Erixzon
Produktionschef Odella Schattin
Producent Mattias Söderhielm
Produktionsbolag Kurfursten AB

Playwrights Horizons, Inc. – New York City producerade Assassins off-Broadway 1990. Roundabout Theatre Company, New York City, producerade Assassins på Broadway 2004. Denna workshopproduktion presenteras i överenskommelse med Josef Weinberger Ltd på uppdrag av Music Theatre International, New York.